maitre-paul

Het begon allemaal in 1984

1984    Maître Paul ontstaat na fusie van Bakkerij Albro, behorende bij Albert Heijn supermarkten, en Carels Banketbakkerij, onderdeel van Meneba N.V. De hoofdactiviteit van de nieuwe firma wordt het produceren van diepvriesgebak.

1986    In 1986 beginnen de eerste exportactiviteiten naar Groot-Brittannië, Frankrijk en West-Duitsland.

1988    De positie binnen de Nederlandse retailmarkt groeit onder de merknaam van Maître Paul naar een marktaandeel van 30 procent.

1989    Het Duitse concern Milchhof Eiskrem GmbH, het latere Schöller, neemt 49 procent van de aandelen over,  waardoor Albert Heijn uit het geheel verdwijnt.

1991    Milchof Eiskrem GmbH koopt de resterende aandelen van Meneba N.V. en wordt voor 100 procent aandeelhouder van Maître Paul B.V. Door nieuwe investeringen wordt het aantal productielijnen van drie naar vijf uitgebreid. In het najaar van 1991 neemt Maître Paul haar belangrijkste concurrent Foodstudio over en daarmee het merk Carnaby.

Tommies, overname en Maitre Paul Professional

1996  Na succesvolle introducties op de Nederlandse markt zoals bavaroisetaarten en assortigebak, zorgt de introductie van Tommies opnieuw voor een impuls van de Nederlandse markt van diepvriesgebak.

2001  Maître Paul heeft zich ontwikkeld tot één van de grootste industriële bakkerijen van gebak voor het vriesvak en maakt sinds 2001 deel uit van het Zwitserse concern Nestlé.
 
2008  Maître Paul wordt door investeringsmaatschappij Clearwood overgenomen.
 
2010  Het merk Carnaby wordt vervangen door het merk Maître Paul Professional. Onder deze naam wordt voortaan diepvriesgebak aangeboden, speciaal ontwikkeld voor de professionele foodservice gebruiker.

maitre-paul-professional
chateraise-min

Maître Paul en Châteraisé 2012

2012 Overname door Japanse bedrijf Chateraisé. Châteraisé is een merknaam op het gebied van exclusieve patisserie. Deze keten vindt zijn oorsprong in Japan waar gedurende de afgelopen 50 jaren meer dan 450 winkels geopend zijn. Châteraisé staat voor hoogwaardige producten met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

2013 Nieuwe laminator productielijn voor topkwaliteit bladerdeeg deegproductie. Drie nieuwe robots voor de automatisering van het bladerdeeg deeg proces voor onze tompoucen lijn.

2014 In gebruik name van nieuwe productie unit. Hier worden de dagvers geleverde verse scharreleieren gebroken en verwerkt met een aantal geheel nieuwe machines.

2015 Introductie nieuwe techniek voor taartbodem. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je voor dit type taartbodem geen emulgatoren en bakpoeders meer nodig hebt.