Ons verhaal

Aangenaam, wij zijn Maître Paul en wij maken diepvriesgebak.

Wij willen het leven graag nog leuker maken dan dat het al is. Dat doen we door lekkere dingen te bakken die ervoor zorgen dat momenten die je met anderen deelt nét even iets specialer worden. Er zijn veel verschillende momenten die we met elkaar delen. Maar het zijn juist de kleine momenten die er echt toe doen. Bijkletsen met vriendinnen of een goede film op de televisie? Momenten worden nét even iets specialer met Maître Paul.  

Met die gedachte zijn we in 1972 gestart met het bakken van koekjes in het Brabantse Tilburg. Jarenlang hebben we allerlei soorten koekjes gebakken, waaronder speculaasjes, biscuits, ontbijtkoek, banketstaven, cake en speculaaspoppen. Wat is er nog specialer dan koekjes? Precies...gebak! Om momenten nóg bijzonderder te maken, zijn we in 1975 naast koekjes ook op kleine schaal gebak gaan maken. In het begin bezorgden we dit gebak met een overvol gebaksauto'tje alleen bij supermarkten en mensen in de regio, maar al snel werd ons gebak zo populair dat we de vraag niet meer aankonden. Om iedereen te kunnen blijven voorzien van ons gebak hebben we de koekjesfabriek omgebouwd tot taartenbakkerij en zijn we het gebak direct na het bakken in gaan vriezen. Daardoor konden onze klanten een grotere voorraad aanhouden en blijft het gebak altijd verser dan vers op het moment dat jij er zin in hebt. Zo hoeven we er geen conserveringsmiddelen in te stoppen, wat niet alleen beter, maar ook veel lekkerder is.

Ons diepvriesgebak vloog als warme taartjes (...uuh broodjes) over de toonbank dus hebben we de bakkerij in Tilburg fors uitgebreid en bundelden onze banketbakkerij, die destijds nog Albro Bakkerij heette, en Carels Banketbakkerij uit Amsterdam in 1984 de krachten. Als eerbetoon aan onze eerste koekjesbakker werd vanaf dat moment zijn naam op onze lekkerste gebakjes afgebeeld: Maître Paul.

En nu? Meer dan 25 jaar later, zijn we uitgegroeid tot het bekendste en grootste gebakmerk van Nederland en kun je ons gebak in vrijwel alle Nederlandse supermarkten kopen. Daarnaast maken we halffabrikaten en zijn onze speciaal voor de horeca ontwikkelde Maître Paul Professional taarten bij veel groothandels verkrijgbaar. Met meer dan 200 bakkers, die iedere dag om 4 uur 's ochtends opstaan, maken we traditionele toppers als een Sneeuwster en Oranje Feesttompoucen, maar ontwikkelen we ook steeds vernieuwende gebakjes zoals de Cupcakes en Tommies®. Hiermee maken we iedere dag verschillende momenten nét even iets specialer! 

Zo..dat is wat we doen. Aangenaam!